lördag 6 september 2014

Något är fel

Det blir ett kort men frustrerat inlägg idag.

Jag mår inte bra, och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Något är riktigt fel i kroppen och jag är rädd för att detta mer eller mindre kommer att vara bestående. Efter mina två sista missfall har kroppen förändrats och förvärrats och det gör mig orolig inför framtiden. Vart fasen är jag på väg?

Kortfattat beskrivet har jag så ont i mina leder och muskler att jag behöver Ipren+citodon dagligen. Det är sjukt, jag vet. Jag har så ont att jag nästan kräks ibland. Jag har gått med en halsinfektion (virus enligt min inkompetenta vårdcentral som knappt velat ta emot mig) i mer än 5 veckor nu och när halsen blivit något bättre den sista veckan så har värken i kroppen eskalerat. Jag har dessutom mens nu och har normalt sett brutala smärtor i mina lår, bäckenet och många leder vid den tiden- men denna gång är utom denna jord. Jag blir helt rålös. Benen (lår, knän och skenbenen), ryggslutet och armarna (leder och muskler) värker ibland så mycket att jag verkligen inte kan röra mig. Så att jag inte kan sova. Inte resa mig. Och jag blir så neeeedrans trött. De 10 stegen mellan soffa och kök tycks vara för mycket för att orka. Trött och yr, och illamående, tillsammans med den nedrans värken. Happy happy..

Min mamma, och moster har fibromyalgi. Morfar hade det också. (Reumatism finns också från både pappas och mammas sida av familjen). Jag har ganska länge haft i bakhuvudet att de inte är ensamma om att ha fibromyalgi, att det bara är en tidsfråga innan mitt tillstånd försämras- men det här är för tidigt. Jag är för ung. Det här också liksom? Var det inte nog redan?

Jag ber en stilla bön för att det "bara" är infektionen som orsakar allt, och att det blir bättre. För det här är banne mig inte kul. Har ni några idéer på vad det kan vara i övrigt? De har kollat streptokocker, körtelfeber och vita blodkroppar. Allt ok verkar det som. Några teorier? Ska begära boreliaprov också. Något mer tycker ni? Snälla, om ni har idéer så släng ut dem. Jag uppskattar alla teorier. (Så länge de inte sårar så klart).

Oavsett kan jag inte vara ärlig till vårdcentralen om att jag har värk annars också. Jag får inte få en diagnos på någon kronisk sjukdom nu. Ingenting får riskera adoption. Ingenting! Rävsax! Jag avskyr situationen...

För övrigt har jag haft samtal med Aten, med dr. Dimitris. Jag ska berätta allt jag fick höra en annan dag, men jag kan i alla fall avslöja att han har precis samma misstankar som jag har haft hela tiden- om allt. Om missfallsorsak, om autoimmuna sjukdomar, och immunförsvaret. Men mer om det en annan dag. Jag behövde bara gnälla av mig lite.

Suck. Livet...



11 kommentarer:

  1. Många kramar /ella

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Jag fick så när jag mådde väldigt dåligt psykiskt för ca 1år sedan. Jag var stressad och sjukskriven pga utbrändhet. Trodde jag hade reumatism, (bl.a.) men inget av alla prover jag tog visade på något fel. Kollade även sköldkörteln. Jag var kärnfrisk på pappret! En läkare jag besökte jämförde mitt tillstånd med att man gått och spänt alla muskler en lång tid, pga stress,oro och anspändhet. Kroppen krampar till slut. Den visar att den inte mår bra! Det hjälpte när jag fick gå till en sjukgymnast som specialiserat sig på stressrelaterade symptom. Fick en massa bra verktyg för att tänka annorlunda och dra ned
    på stressen, då försvann "krampen" och alla smärtorna i leder och muskler. Med det tog tid och krävde en massa hårt arbete, framförallt mentalt då såklart...
    Jag tror kort sagt att det finns en stor risk för att det du känner fysiskt bottnar i det mentala.
    Lycka till med allt! Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Vad tråkigt att du mår så dåligt. Jag mår faktiskt lite som dig. En halsinfektion som inte vill ge med sig och värk i kroppen.

    Ofta beror min värk på brist på järn. Även om värdet inte är för lågt för vad som är normalt så kan det ha blivit lågt för just dig. Det berättade en läkare för mig. En annan sak som ger mig värk är psykisk stress. Kroppen säger ifrån att man måste varva ner och ta det lugnt. Har du tagit ledigt något och bara varit? Samlat kraft? Såklart kan det vara fibromyalgi också. Min mamma har också det. Än så länge har jag sluppit ta starka värktabletter. Jag ska testa på yoga nu för att se om kroppen och själen mår bättre.

    Hoppas du mår bättre snart!!!
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Låter verkligen jobbigt!

    Jag har hört att hög dos av D-vitamin skulle vara bra för både fibromyalgi och reuma. Man får ju äta max 250microgram D-vitamin per dag fast den rekommenderade dagsdosen är så mycket mindre. Den rekommenderade dagsdosen hjälper bara mot D-vitaminbrist men att det ska hjälpa mot allt annat måste man äta en mycket större dos.

    Hoppas du börjar må bättre snart!

    SvaraRadera
  5. Jag röstar för att kolla ämnesomsättningen och glutenintolerans.
    Båda dem kan ge ledvärk, ingen aning om hur ont det kan göra dock.

    Usch! Jag hoppas du kryar på dig!!!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Du vet säkert vad jag kommer att komma dragandes med.. Jag är inte alls kunnig eller utbildad inom läkarkonsten, jag har bara min egen erfarenhet.

    Jag gick framförallt med en eeeevig halsinfektion innan min krasch. Jag åkte på en ny innan den förra lämnat mig typ, fick remiss och fick valet att operera bort mina mandlar men jag avstod pga att dem inte kunde lova förbättring. Därefter fick jag ont i kroppen, främst i samband med min krasch och sedan den första tiden därefter. Mina ben domnade och kändes stumma och kroppen värkte som vid influensa.. När jag vaknade låg kroppen blytung mot sängen och värkte.

    Såg något helt nytt för mig häromdagen, höftsnuva! Vet inte om det bara är barn som kan få det men vissa av dina symptom kände jag igen från kompisens beskrivning! Googla och se om det stämmer!

    Oavsett bakgrund så skriker kroppen efter vila. Lyssna på den!

    Krya på dig
    Kram

    SvaraRadera
  7. Tråkigt att du inte mår bra! Jag har oxå fibromyalgi och har värk, tror starkt att det hänger ihop med barnlöshet. Jag tar Folsyra som hjälper mot nervsmärtorna och det hjälper gott. Hoppas att du snart mår bättre! Kram på dig gumman

    SvaraRadera
  8. Usch! Det låter verkligen inte roligt! Att ha ont hela tiden gör ju att man blir så extremt trött och isolerad.

    Jag hoppas verkligen att det blir bättre snart och om det inte blir det så var ärlig med din smärta till vårdcentralen. Jag förstår att ni är rädda för att det kan förstöra en eventuell adoption men du kan ju inte gå runt och må så dåligt i flera år innan adoptionen blir av. Då är det bättre att få det kollat och eventuellt medicinera för att minska symptom på sjukdomen.

    Kram

    SvaraRadera
  9. Önskar dig all lycka till med Dr Dimitri! Var själv i Aten i våras hos honom efter 7 missfall och var väldigt givande. Tyvärr dumpade min sambo mig hastigt och oväntat i sommras efter 9 år ihop så hann aldrig testa hans plan för att få en fullgången graviditet =( Är ändå nöjd att jag åkte, han förstår en verkligen, och gör en grundlig undersökning. Det kanske kan vara mig till hjälp i ett eventuellt kommande nytt förhållande.. Kram

    SvaraRadera
  10. Jag hoppas att du snart mår bättre! Ville bara säga att jag har haft kontakt med dr Penny i Aten. Jag skickade mensblod dit för analys och fick antibiotika utskrivet. Det tillsammans med annan beh gjorde att jag nu är gravid. Vi har 3 misslyckade IVF-FÖRSÖK bakom oss.

    Jag tänker på dig och håller tummarna!! kram Astrid

    SvaraRadera
  11. Googla på sköldkörtel. Visat sig att jag har för lågt hormon och jag mår APA (flera symptom är lika dina).

    Kram

    SvaraRadera