lördag 18 augusti 2012

Söndagsfrukost på en lördag!

Min favoritmåltid på hela veckan är den mysiga frukosten jag brukar försöka duka upp på lördagar eller söndagar. Då när man tänder ljus och sitter längre och äter. Myset är liksom halva nöjet.



Jag äter väldigt sällan bröd eftersom jag får ont i magen av det och går upp mycket i vikt av att äta kolhydratrika produkter (pcos:ens fel troligen). Men på helgfrukosten lyxar vi gärna med nybakt bröd som fortfarande är varmt när vi stoppar det i påsen i affären. Det är lyx det :)

Men man tänker också på vilken lyx det faktiskt är att ha mat på bordet varje dag. Morgon middag och kväll. Det finns så många här i landet och i världen som inte har förutsättningarna och de ekonomiska möjligheterna för en sådan lyx. Det gör så ont i hjärtat att veta att människor går hungriga, att en del inte ens kan äta någon mat varje dag utan bara ett par gånger på en vecka när de får tag på något att stoppa i magen. Ännu mer sticker det i hjärtat när jag tänker på alla barn som lider, som svälter, som går hungriga och hjälplösa. Idag går mina tankar till alla dessa barn! Önskar att man kunde göra något..

Och för att det inte bara ska vara tomma ord så tänker jag att skänka pengar till SOS barnbyar idag!! Önskar att man kunde göra mer än så, men det är i alla fall en början. När jag börjar jobba ska jag skänka pengar månadsvis till ett fadderbarn, men jag vågar inte göra det nu när jag studerar, för OM det skulle köra ihop sig ekonomiskt så skulle jag aldrig ha hjärta till att avsluta "fadderrelationen" och låta barnet gå tillbaka till att vara biståndslös. Då väntar jag hellre.

Jag uppmanar er läsare att tänka efter hur små problem vi har i jämförelse med många andra. Och att ett litet bidrag till en hjälporganisation kan göra skillnad. Kanske ska ni göra som jag? skänka en summa till någon hjälporganisation? Den här lördagen kanske vi ska använda till att försöka göra gott för andra?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar