måndag 11 juni 2012

Drömmar

Igår drömde jag att jag hade ett stort hus och massor av små barn. Men drömmen utvecklades till en mardröm och plötsligt har någon dragit upp en dragkedja för babyns ansikte så att den kvävs. Jag öppnar snabbt och tar barnet i famnen medan jag hör hur en man kommer in i huset och skriker och skjuter. Jag rusar in i garderoben och kämpar med att dölja oss samtidigt som jag försöker få bebisen att andas. Dörren slits upp och jag får en kall pistol mot huvudet. Sen vaknade jag med svettig kropp..

Dagens första uppvaknande var däremot efter en en dröm där jag inte själv hade barn utan istället var den snälla "tanten" som kunde läsa för barnet. Lite närmare verkligheten än mina vanliga drömmarna där jag alltid är mamma och ofta förlorar, eller håller på att förlora, barnet.

Men det var den nästkommande drömmen som fortfarande gör mig illa till mods. I drömmen höll min morfar på att dö i hjärtattack i mina armar på en gata vid ån nära sjukhuset. Trots att vi ringt efter ambulans så kom ingen hjälp och trots att det avståndsmässigt hade tagit två minuter innan ambulansen kunde kommit så dröjde det mer än 10 min och inget hände. Morfar blev medvetslös och jag bad sambon att springa till sjukhuset och hämta hjälp. Jag var vansinnig på sjukvården!! Jag vet inte vad som hände sen.. Vaknade jag? Eller upphörde bara drömmen? Hur som helst så gjorde den att jag vaknade upp med ett ännu tyngre hjärta och gråten i halsen.

Min morfar dog för ca 2 år sedan av cancer, ålder och diverse andra sjukdomar. Det var en kamp de sista åren. Han har alltid betytt vansinnigt mycket för mig, och själv har jag alltid varit "morfars flicka". Jag saknar honom vansinnigt mycket och har fortfarande svårt att komma över att han dog innan jag hann ge honom några barnbarnsbarn. Han skulle vara den första som fick veta när jag blivit gravid (efter mig och sambon), det hade jag bestämt sen länge... Jag saknar honom oerhört mycket och drömmer om honom väldigt ofta. Förr kunde jag känna hans närvaro runt mig ibland, men nu har jag inte gjort det på länge.

Att ha barn, Att förlora ett barn, eller Att kämpa för ett barns liv är ständigt återkommande i mina drömmar. Att kämpa för mitt eget liv medan jag är jagad och hotad till livet är också ständigt förekommande om nätterna.. När jag har ont i magen när jag ska somna så får jag alltid stå ut med en natt fylld av mardrömmar.. Alltid.. Jag antar att min hjärna kokar över under dagarna och rensar alla tankar genom drömmar om nätterna. Men samtidigt skulle jag vilja veta mer specifikt varför jag drömmer om dessa teman nästan varje dag...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar