torsdag 14 november 2013

Vad gör jag nu?

Läkarna vill inte skriva ut varken prednisolon, trombyl eller fragmin till mig. Det har varit långa diskussioner och jag har stått på mig, men får ändå nej. De säger att det kommer att tas nya prover om det blir ett till missfall, men inte dessförinnan, och de tror inte alls att medicinerna funkar.
Jag blir så ledsen....

Så vad gör jag nu? Visst kan jag självmedicinera med barnabyl för att få en blodförtunnande effekt, men prednisolon finns det inget alternativ till.

Mitt uppmålade skräckscenario är att jag får ytterligare ett missfall och att de först efter det upptäcker att jag har en antikropp av något slag som hade kunnat medicinerats, och att missfallet kunde undvikits. Jag kommer då helt tappa förtroendet för mina läkare, och det vill jag inte. Och dessutom kommer det vara en allt för stor sorg för att orka bära.

Usch, nu kan jag inte låta bli att gråta. Problem problem problem. Och minimalt med hopp för att det ska funka för oss.

Ja, vad gör jag nu då? Det finns ingen runtomkring mig som ska åka utomlands (för att kunna köpa prednisolon), och jag har inte möjlighet att göra det själv heller.

Fan fan fan.... Jäklar va tungt det känns att försöka igen.
Vad hade ni gjort? Hur hade ni tänkt?



9 kommentarer:

  1. Hej! Ett tips: kolla nätet! Jag har beställt en del läkemedel som är receptbelagda här i Sverige men helt fritt att köpa från utlandet! Tog mig någon vecka att få dem hem i brevlådan! Hör av dig om du vill så kan jag försöka leta åt dig :) KRAM

    SvaraRadera
  2. Mitt tips är ingen medicin, eller jo mat eftersom det är som medicin :) en vän till mig tipsade om glowing Green smoothie. Om du googlar det hittar du receptet. En kvinna som hade försökt bli gravid i många år lyckades till slut efter att ha druckit den här smoothies varje dag i några månader. Den är så otroligt nyttig så den hade helt enkelt förberett hennes kropp och gjort den tillräckligt stark för att kunna bli gravid och föda ett barn. Jag tror verkligen att mat är medicin! Kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förlåt men såna här "råd" är det sista man vill höra som ofrivilligt barnlös. Hjälper ungefär lika mycket som att säga att man ska slappna av så blir det säkert bebis. Jag lovar dig att det inte var smoothien som gjorde denna kvinnan gravid.

      Radera
    2. Det är ett hån för oss som kämpar varje dag för att få vårt efterlängtade barn.

      Radera
  3. Varför kan dom inte skriva ut det undrar jag. Om patienten känner en trygghet
    Med det så varför inte. Det är ju inget skadligt, om man inte har blödarsjuka eller nåt.
    Jag fick Fragmin utskrivet när vi har gjort två försök med minus båda gångerna. Tredje gången och då med Fragmin blev ett plus (tyvärr missfall sen). Vårt femte försök la som till prednisolon och det blev ett plus men tyvärr missfall även denna gång.
    Efter två mf fick vi göra kromosomanalys och även en spolning av livmodern för att utesluta polyper.
    Stå på dig lite med och tjata om det! Fråga varför
    Inte? Dom måste ha ett bra svar annars känns det som om dom gör fel.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Jag förstår att du känner hopplöshet och en massa frustration. Har själv precis gått igenom ett missfall efter vår första ivf och är också orolig för hur det kommer bli i framtiden. Däremot tror jag inte på att du ska beställa medicin från internet och självmedicinera. Finns risker med det och jag tror att man ska försöka lita på att läkarna vet vad de gör även om det är frustrerande och man är rädd för att samma sak ska hända igen. Tycker däremot att om du är missnöjd med vad din läkare har sagt, söka upp en annan gynekolog/specialist och få en second opinion och som Isa86 skrev, fråga din läkare om varför du inte kan få medicinerna och vad deras argument är.

    Stort lycka till och kram till dig.

    SvaraRadera
  5. Jag håller nog med Anonym här ovanför. Själv skulle jag inte vågat självmedicinera, även om man vet vad läkemedlet har för verkan. Det kanske beror på en övertro på läkare och deras kunnande men jag skulle i efterhand ta på mig hela skulden om något inte gick som det gick. Så jag skulle helt enkelt inte våga.

    Men jag förstår att det är jobbigt att fortsätta och trycka på när de inte vill ge dig medicin. Man är ju redan i ett utsatt läge i den har situationen och det är svårt att vara stark och stå på sig då. Jag skulle nog försökt kontakta en annan specialist för att få en andra åsikt men det kanske inte finns något geografisk möjlighet?

    Vad du en beslutar så håller jag tummarna för dig och stöttar dig i ditt beslut, för det är ert beslut och ingen annans!

    Kram

    SvaraRadera
  6. tycker du ska fråga vad deras anledning är, en del läkare vågar aldrig pröva något nytt, de bara kör på. Ibland måste man vara sin egna läkare, läsa på etc. vilket är väldigt tråkigt. De måste ju ändå ha en bra anledning till varför tycker jag.

    SvaraRadera
  7. Jag skulle ALDRIG våga chansa på självmedicinering. Ponera att du köper preparat på nätet, blir gravid och sedan får missfall. Skulle du kunna bära det? Det finns en anledning till att läkarutbildningen är lång.

    SvaraRadera