fredag 23 november 2012

Äggplock ivf (icsi) nr 2

Då är jag hemma igen efter dagens äggplock.

Vi var nummer 4 idag vilket innebar ca 3 h väntan från det att vi kom till kliniken. Men eftersom jag bad om att få lugnande (stesolid???) på en gång, och eftersom jag och fästmannen dessutom hade tagit med datorn för att kunna kolla på film så gick tiden jättefort!!! Vi hann inte ens se hela filmen innan det var vår tur. Jag är såå glad för att jag bad om lugnande direkt, för det innebar att jag var så trött och lummig i huvudet att jag inte tänkte speciellt mycket på det stundande ingreppet. Filmen hjälpte ju också till att distrahera såklart.

-->Hett tips till alla er som ska göra äggplock för första gången: Ta med en distraherande sysselsättning som tar bort nervösa tankar medan ni ligger där och väntar. Typ en dator med film, en bra bok, en stickning/broderi eller ett svårt korsord. Jag lovar, upplevelsen är jobbigare om ni bara ligger och tänker och väntar på bli inkörda i det där rummet där plocket sker.

Äggplocket gick bra, men gjorde vansinnigt ont. Jisses amalia. Mycket värre än sist. Självaste bedövningen kände jag inte ens, så det var en klar förbättring sedan sist, men plocket av ägg på den vänstra äggstocken var däremot otroligt smärtsamt eftersom äggstocken låg så högt upp. Den hade liksom smitit iväg, och för att sticka hål på de sista blåsorna så fick barnmorskan trycka ner den genom att pressa handen mot magen. Aouch...

Men jag var stark. Jättestark! Sa att de skulle göra allt som krävdes eftersom det i slutändan är värt det. Jag slappnade av. Andades djupa andetag. Behövde inte gråta förrän på slutet när läkaren stack hål på de sista blåsorna i vänster äggstock.

Jag tappade räkningen efter 12 blåsor på höger äggstock, men 13 rör blev det sa den gulliga sköterskan, och då var det vätska från flera blåsor i många rör. Någonstans mellan 15-20 stycken sa sambon som också tappade räkningen efter ca 15 st.

Resultatet kom ca 1 h senare. Det var bättre än sist. 7 ägg hade de hittat. Sist hade vi bara 5 st. Resultatet innebär att jag fortfarande har väldigt många tomma blåsor tyvärr, men just nu ska jag försöka fokusera på att resultatet är bättre och att vi förhoppningsvis har chans till befruktning denna gång.

Kvalitet före kvantitet!

Imorgon bitti får vi veta om några blivit befruktade och hur många som var mogna. Håll nu era tummar för oss! Vet nämligen inte hur jag skulle hantera ytterligare ett resultat där det inte blir någon återföring..

8 kommentarer:

  1. Åh håller alla tummar jag bara kan! Hoppas hoppas att det går bra den här gången!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina du!
      Jag hoppas också att det ska gå vägen nu...
      http://jakteneftertotallycka.blogspot.se/

      Radera
  2. Tack för kommentaren hos mig!
    Det värmer!
    Hoppas på många befruktade ägg åt er i helgen! Är det försök nr 2?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för din kommentar. Jag följer din blogg noga ska du veta :)

      Tack!! Ja, detta är försök nr 2. Första gången blev ju pannkaka på alla sätt som var möjliga nästan. Äggplocket gav 5 ägg men bara två av dem var mogna, inget befruktat. Hade nästan bara tomma äggblåsor. Sen blev jag överstimulerad direkt efter äp. Denna gång har vi ju i alla fall ytterligare 2 ägg så vi får bara hoppas att oddsen är bättre.

      http://jakteneftertotallycka.blogspot.se/

      Radera
  3. Det var ovanligt med en så ung IVF:are :) modigt att du skriver om det, hjälper säkert många andra i samma sits.

    Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi verkar inte höra till vanligheterna riktigt. Jag tycker att det är viktigt att prata om det och sprida kunskapen om att man inse behöver vara i 30-40 års åldern för att ha fertilitetsproblem. Jag och min fästman är bra exempel på detta eftersom vi redan vid 23 års ålder fick veta att det både var fel på hans spermier och att jag har pco/pcos. I IVF-sammanhang är det ju trots allt bättre att vara "ung" redan när man söker hjälp, om man nu har möjlighet att göra det. Man vet ju nämligen aldrig hur lång resan kommer att bli!

      Tack så mycket för din kommentar :) jag tycker att du är modig som på din blogg går ut med att du har ADD. Det är väldigt bra gjort :)
      http://jakteneftertotallycka.blogspot.se/

      Radera
  4. Vilket underbart resultat! Håller tummarna för många befruktade :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack tack tack :) de ska ringa vilken sekund som helst så jag sitter på nålar nu.. Är så nervös.
      http://jakteneftertotallycka.blogspot.se/

      Radera