onsdag 11 september 2013

Dags att gå upp- äggplock icsi 5!

Det blev en sömnlös natt, bortsett från en slummer i soffan mellan halv 2 till två. Men den halvtimmen räknas knappt... Magen har smärtat och illamåendet har inte varit att leka med. Men värst har nog alla oroliga tankar varit. Ute har det dundrat av riktigt höstligt ösregn. Det är tufft att vara vaken en hel natt och må så illa, för allt man vill göra är att äta något knaprigt (som knäckebröd) för att dämpa illamåendet. På tom mage blir det ju nämligen värre. Men eftersom man i princip ska vara fastande innan äggplock, med undantag av flytande frukost såsom drickyoghurt, så har jag varit tvungen att låta bli. Magen kurrar och krampar som aldrig förr. Nä, så illa är det inte, men usch så hungrig jag är! Bara jag pallar morfinet och den lugnande tabletten nu. Man blir ju så känslig och konstig utan sömn.

Ja, så idag sker steg 1 av mina 5 målstolpar. Jag delar nämligen upp det i delmål på följande sätt:
1. Ta mig till äggplock, och få ut ägg
2. Få något/några ägg befruktade. (Det har bara hänt en av 4 gånger, så det är en viktig stolpe)
3. Godkännas för ET. Alltså inte vara för överstimulerad så att det är för riskabelt.
4. ET, där jag får tillbaka embryo.
5. Överleva fram till testdagen....

Egentligen kommer jag inte få någon speciellt värdefull information idag. Bara antalet ägg. Men det har ju visat sig totalt missvisande för hur det kommer att gå med befruktning. Kvalitet och mognad får jag ju inte veta förrän imorgon och eventuellt på fredag. Så idag är mest den där tunga och smärtsamma dagen man vill få överstökad. Sen åker man hem och oroar sig för hur det ska gå på labbet under eftermiddagen och natten.

Nåväl, ett steg i taget! Steg 1 och regniga, höststadsmorgonen -Here I come ;)

3 kommentarer:

  1. Håller tummarna för dig, alla stegen 1-5 OCH 6!!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Nu vid den här tidpunkten så bör första steget vara avklarad.. hoppas så att det gick bra. Och som Camilla skriver så 2-5 och 6 också :)
    kram

    SvaraRadera