fredag 20 september 2013

Ytterligare en dag på sjukhuset..

Ja, det blev ju inte en hel vilodag idag som planerat, utan en halv dag på sjukhuset- igen. Jag har nog inte berättar om min värkande vad som obehagligt nog höll mig vaken i natt. För att dra den korta historien så misstänktes blodpropp, så ett ultraljud av högerbenet beställdes akut av läkaren.

Det blev lång och febrig väntan i akutröntgens väntsal, och väl där inne träffade jag på en arrogant läkare som inte ens visste vad ivf/provrörsbefruktning var. Jag fick förklara kort om proceduren och min överstimulering. Det var en sån där karl som säkert är jättebra på alla medicinska delar av läkaryrket (utom fertilitet), men har noll poäng i patientkontakt och empati. Han hittade ingen propp, men sa att jag fått åderbråck (har ej haft tidigare) och att (om jag nu förstod det rätt) det var lite trögflytande i ådrorna. Han gav ingen förklaring och försvann utan ett ord efter undersökningen.

Slut på parenteser ;)

Min gulliga läkare hade stannat kvar mer än två timmar efter stängning för att se hur det gick för mig. Hon ville inte oroa sig över helgen. Det kallar jag bra vård!!! Jag har verkligen hamnat på ett bra ställe.

Nu kan jag i alla fall vara lugn. Lugn fast lite ledsen för att det i princip kommer att vara omöjligt för mig att göra FET i nästa cykel. Jag kommer inte vara frisk då.

Jag ska fundera över helgen. Kanske börjar jag med östrogentabletterna femanest och gör ett ultraljud 10-12 dagar efter mensen börjat, för att se om allt ser bra ut att försöka ändå. Men troligen får man avbryta och börja om på nytt nästa cykel. Hm... Ska tänka över det noga. Kroppen behöver vila, men huvudet vill få återföring i oktober.



3 kommentarer:

  1. 10 cm!!! Majgad! Vilken tur att ni inte gjorde ET. (Börjar stilla oroa mig för ÖS och hur mina vindruvor mår där inne). En hel vecka kvar och hur öm kan man bli?
    Http://omlivetefter.blogspot.se

    SvaraRadera
  2. Usch vad tråkigt med den arrogante läkaren, men tur att den andra istället var super!! Nu hoppas vi att det lugnar ner sig snart :)
    Många kramar

    SvaraRadera
  3. Att det håller i sig så länge. Jag hoppas verkligen att det går över snart så att nu får göra en FET! kraam

    SvaraRadera